Tanfolyamok

Egyesületünk az alapvető társasági táncok világának megismertetésére és népszerűsítésére helyezi a hangsúlyt – mindezt magyar nyelven.

Kezdő tanfolyamok

Kezdő latin, standard, retró

Bevezetés a társasági tánc világába

A tanfolyam 8 táncórából áll, melynek keretében 5 tánc alapjaival és általános tudnivalókkal – mint a táncparkett-etikett, helyes testtartás, vezetés és követés alapjai – ismerkedünk meg, betekintve a standard, latin-amerikai és retro táncok világába is. A tanfolyam alatt megtanult táncok a foxtrotdiscofoxcha-chabluesangol keringő.

Kezdő tanfolyam

Kezdő salsa / west-coast swing

Stílusonként specializált tanfolyamok

Csak a karibi táncok vagy swing táncok érdekelnek? Válaszd a havonta induló kezdő salsa vagy kezdő west coast swing tanfolyamaink valamelyikét, vagy végezd ezeket párhuzamosan az általános kezdő kurzussal.

Középhaladó tanfolyamok

latin

Latin-amerikai

Életöröm, szenvedély, ritmus jellemzi a latin-amerikai táncokat. A kezdő kurzus elvégzése után bármelyik hónapban lehet csatlakozni. A tanult táncok a samba, cha-cha, rumba, paso doble és jive.

Standard

Standard

A báli táncok ismérve az elegancia, kifinomult mozgás és zeneiség. A kezdő kurzus elvégzése után bármelyik hónapban lehet csatlakozni. A tanult táncok az angol keringő, tangó, bécsi keringő, foxtrot és quickstep.

Salsa

Salsa/Karibi

Forró karibi ritmusok, könnyed, kötetlen, örömteli mozgás. A kezdő kurzus elvégzése után bármelyik hónapban lehet csatlakozni. A tanult táncok a salsa, rueda, mambo és bachata.

Swing

Swing

A modern és klasszikus találkozása, improvizáció és partnerség. A kezdő kurzus elvégzése után bármelyik hónapban lehet csatlakozni. A tanult táncok a discofox, west-coast swing, lindy hop és east coast swing.

Haladó tanfolyamok

Fellépő csoport

Csoporttáncok tanulása bemutatókra haladók számára

Fellépő csoportunk bálok és egyéb rendezvények kínálatát tesz színesebbé bemutatóival. A bemutatók során a csoport táncolt már bécsi keringőt, tangót, sambá-t és más táncokat. A csoport mellett versenytáncos párjaink is fellépnek rendezvények alkalmával.

Haladó

Versenytánc csoport

A versenytánc alapjainak elsajátítása és párok felkészítése versenyekre

Középhaladó csoportjaink táncosaiból kerülnek ki versenytáncosaink, akik heti két-három különóra és csoportos gyakorlás alkalmával készülnek versenyeikre.

Magánórák

Nyitótáncra való felkészítés házasulandó párok részére, csapatépítő tevékenységek, valamint versenyre vagy különleges bemutatókra való felkészítés.

Magánórák

Gyakran ismételt kérdések

Miért érdemes a Tánc.ro tanfolyamait választani?

Anyanyelveden, egy igényes közösségben tanítunk meg az alapvető társasági táncok alapjaira egy non-profit egyesület keretein belül.

Mennyibe kerül egy tanfolyam?

A kezdő tanfolyamok 160 lejbe (egyetemistáknak és diákoknak 120 lejbe) kerülnek 8 alkalomra (két hónap). Középhaladó tanfolyam esetén havi 80 lejt kell fizetni, két kurzusra befizetéskor mind a négy – latin-amerikai, standard, salsa és swing – látogatható.

Mennyit tart egy alkalom, és milyen gyakran van táncóra?

Kb. 60 percet tart egy alkalom, hetente egyszer.

Hol tartják a tanfolyamokat?

Kolozsváron, a János Zsigmond Unitárius Kollégium tornatermében vagy az 1989. dec 21. sugárút 18. sz alatti stúdióban, ha ezt külön jelezzük.

Jöhetek partner nélkül is?

Igen, mindenkinek egyformán lehetősége lesz megtanulni mindent. De sohasem árt, ha hozol magaddal valakit!

Mit kell tennem ahhoz, hogy részt vegyek egy tanfolyamon?

Jelentkezned kell egyik kezdő tanfolyamunkra. Ezeket elsősorban hírlevelünkön keresztül hirdetjük, erre érdemes feliratkoznod. Mindig hamar jelentkezz, mert a helyek száma korlátozott!

Mit hozzak magammal egy tanfolyamra?

Kényelmesen öltözve gyere. Tiszta talpú cserecipőre van szükség a táncterembe lépéshez, ez lehet sportcipő, balerin vagy bőrtalpú tánccipő (lányok esetében sarokvédővel).

Táncoltam már máshol, jöhetek a haladókhoz?

Ki lehet próbálni a középhaladó szintű tanfolyamok valamelyikét, mégis érdemes legalább egy intenzív kezdő kurzust elvégezni előtte.

Jelentkezz tanfolyamainkra

Meghirdetett tanfolyamaink a feliratkozási űrlapon jelennek meg, amennyiben még vannak szabad helyek. Ezt az űrlapot folyamatosan frissítjük az új kurzusokkal, valamint csatlakozási lehetőséggel a folyó tanfolyamokra.

Értesülj előbb az újdonságokról

Ne maradj le az új tanfolyamokról és a fontosabb táncos eseményekről! Iratkozz fel a hírlevélre, hogy elsőként értesülj ezekről.